Allakando är ett av de största läxhjälpsföretagen i Sverige som ser till att matcha  studiecoacher med elever som vill ha hjälp i sitt skolarbete. Nu kan du ta chansen och söka in till att bli en studiecoach och hjälpa till. Att vara en studiecoach är en perfekt sysselsättning för dig som är student. Exempelvis får du med dig goda meriter och du gör stor skillnad i någon annans liv. Läs mer här organisationen och sök in redan idag och kom igång med att ge läxhjälp.

Ge läxhjälp i ett eller fler skolämnen — du bestämmer Kategorier

Som studiecoach kommer du själv välja vilket skolämne du skulle vilja undervisa i. Det kan vara vilket skolämne som helst. Organisationen erbjuder nämligen elever läxhjälp för alla ämnen och det gäller för alla studienivåer — grundskolan, gymnasiet samt universitet och högskola. Studerar du själv på universitetsnivå så är du även behörig att undervisa på alla nivåer. Exempelvis kan du bli mattelärare och ge mattehjälp och du väljer själv om det är endast för grundskolenivå du skulle vilja undervisa eller på alla nivåer. Här kan du läsa mer om att ge mattehjälp.

 

Något som Allakando också erbjuder elever är en onlinekurs om högskoleprovet. Här har du också möjlighet att hjälpa till som lärare i kursen om du har mycket goda kunskaper om provet.

Läxhjälp innebär flexibla tider och upplägg 

Att läxhjälp och att vara studiecoach passar så bra för dig som är student är för att det är en flexibel sysselsättning. Förutom att du väljer själv vilket ämne eller ämnen du skulle vilja undervisa i, så väljer du också när och hur. Du kan välja att ha läxhjälp t.ex en gång i veckan. Eller så kanske det passar bra att ha det varannan vecka. En utbildningsspecialist ser till att matcha dig med en elev som funkar för dig. 

 

Du kommer också kunna välja att ha lektionerna hemma hos elever, på ett bibliotek eller ha läxhjälp online. Med det sistnämnda alternativet så behöver varken du eller din elev resa mer än nödvändigt och det är ett lika smidigt sätt som om man hade setts i verkligheten. 

Du utvecklar bland annat din ledarskapsförmåga 

Som studiecoach kommer du att lära dig mycket och få möjlighet att förbättra eller utveckla nya förmågor och egenskaper. När man blir antagen att bli studiecoach så kommer man ha dels ha utbildning i bl.a retorik, ledarskap och studieteknik. Men det är mycket mer man lär sig under tiden du är studiecoach. 

 

Bland de som tidigare har varit studiecoacher är det många som säger att de har utvecklat sin kommunikativa förmåga, blivit mer pedagogisk — både i sitt egna arbete och när det gäller att hjälpa andra. Dessutom är det många som har blivit mee säkra i sin ledarroll. 

Läxhjälp passar för dig som vill hjälpa andra

För att söka rollen som studiecoach gäller det framförallt att man har en positiv inställning, vill hjälpa andra och att man har goda ämneskunskaper i det ämnet eller de ämnen som man vill ge studiehjälp i. Det innebär att du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att ha gett läxhjälp eller varit studiecoach utan det kommer du att lära dig.

Vill du ha tips för dina egna studier eller läsa på lite om vanliga verktyg och metoder som våra studiecoacher brukar använda kan du kika in på hemsidan om läxhjälp

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *